6 Febbraio 2017

Ftese per dituri

Këto njohuri janë një përvojë e madhe shumëvjeçare
e jetës së tij personale, por edhe e shumë shkrimtarëve,
shkencëtarëve, filozofëve, sociologëve e psikologëve etj..
që i ka grumbulluar e përpunuar dhe i ka shkruar për ti
botuar dhe për t’ja dhënë në dorë lexuesit.
Çdo studjues që e lexon kët libër, ka vendë për të nxjerr konkulzione
e detyra për punën e tij. Për të reflektue në karakterinë,
dinjitetin, në sjelljen familjare, bashkshortore e shoqrore,
në jetën e përditshme.

               PËRMBAJTJA

Pozita gjeografike dhe popullsia e Shqipërisë
- Disa të dhëna ekonomiko-shoqrore të rrethit
Shkodër ..........................................................
- Historia e kryeministrave të shtetit shqiptar
nga viti 1912-2013 .........................................
- Arti i fotografimit dhe zhvillimi i tijë ..............
- Fotografitë, vlerat historike, ruejteja dhe
mirëmbajtja e tyre .........................................
- Gjuha - mjet kryesor për komunikimin e
njerëzve .........................................................
- Gjuha e trupit ................................................
- Gjuha e organzmit .........................................

             Kultura e njeriut .............................................
             Vitaliteti (forca) e njeriut ...............................
             Metoda dhe stili në punë ...............................
             Sekreti personal, familjar e shtetëror .............
             Motivet dhe zgjidhjet e problemeve në çifte

    Dashuria, “nocon” filozofik ............................
    Xhelozia, “nocon” filozofik .............................
    Mosha e pleqris së njeriut .............................
    Komplimenti ................................................
    Puthjet në mes çifteve të martuara, ose të   dashuruera, janë tanë lezet, në disa raste tan siklet .........         

                      Zeusi .............................................................
                      Nastradin Hoxha ..........................................
                      Pema e Krishtlindjeve ..................................
                      Gjashtë Janari, dita e Ujit të Bekuar .............
                      Ajsbergu .......................................................
                      Themra e Akilit .............................................
                     Vazoja e Pandorës ........................................
                     Odissea, (kalendat) Greke ............................
                     Ëndrrat janë pjesë e pandarë e jetës
                     së njeriut ......................................................
                    Stresi tek njerëzit .........................................
                    Frazeologji ...................................................