4 Febbraio 2017

Bisede me rinine

Edhe kete radhe autori si dukagjinas qe eshte ka futur fjale te urta e citate te ndryshme per rinine,por ka shfrytezuar edhe literature nga sociologe,psikologe te vendit te huaj...

Libri eshte i ndare ne shtate kapituj.
Ne fillim te librit, eshte vendosur personaliteti si nocion filosofik.Kete e kam shpjeguar te ndare ne dy kapituj,sic eshte karakteri dhe dinjiteti,si kusht kryesor per edukimine njeriut.

Ne kapitullin e pare shpjegohet karakteri me vetite e tija sic jane: vendosmeria,kembengulja,inisiativa,burreria,vullneti,disiplina dhe fjalet e urta per karakterin si nga populli yne ashtu edhe nga shume vende e popujt e botes.

Ne kapitullin e dyte shpjegohet dinjiteti,vetite e tij sic jane: ndershmeria,drejtesia,sinqeriteti,guximi,trimeria,qendrueshmeria,si dhe fjalet e urta.

Ne kapitullin e trete shpjegohet c'eshte shoqeria,miqesia,dashuria,xhelozia,martesa etj...

Ne kapitullin e katert kam pasqyruar rregulla te pergjithshme,rregulla per sjellen ne shkolle,ne shtepi,ne rruge,ne vende shoqerore,ne bisedime,per pastertine,si duhet te sillemi kur te shkoni per vizita etj...

Ne kapitullin e peste shpjegohen disa probleme te ndryshme per te vene llogjiken ne pune,per humor,karakteristikat e djemve dhe te vajzave sipas muajve dhe citate per dashurine..

Ne kapitullin e gjashte shpjegohen disa veti cilesi per lulet,dashurine,si zgjatet jeta e njeriut etj...

Ndersa ne kapitullin e shtate kam dhene disa mendime per urimet qe mund te bejne njerezit ne raste te ndryshme.sic eshte Viti i Ri, fejesat,martesat,ditelindjet etj...